Basisonderwijs Den Haag

Een basisschool speelt een belangrijke rol in het leven en de ontwikkeling van uw kind. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen christelijke basisschool die een prettige sfeer en kwaliteit leeromgeving biedt die bij uw kind past. Wij vinden het belangrijk dat elk kind het beste uit zichzelf kan halen. Fontein biedt basisonderwijs in Den Haag met veel aandacht voor normen en waarden, samenwerking, zelfstandigheid en ondersteuning.

Christelijk basisonderwijs in Den Haag

Basisschool Fontein is onderdeel van het Octant schoolbestuur waaronder 10 christelijke basisscholen vallen in omgeving Den Haag en Pijnacker. De 3 kernwaarden van Octant dienen als fundament voor ons onderwijs: ‘zelfbewustzijn, ‘ontdekkend leren’ en ‘duurzaam samen’. Wij bieden ontwikkelingsgericht basisonderwijs in Den Haag. Dit betekent dat voor elk vak de leerlingen op hun eigen niveau werken aan het behalen van de lesdoelen. Kinderen die weinig uitleg nodig hebben krijgen extra uitdaging middels extra werk op hoger niveau. Wanneer kinderen na uitleg van de leraar de klas zelfstandig aan het werk gaat, krijgt een klein groepje kinderen extra aandacht en hulp bij het maken van de opdrachten. De leerlingen worden gestimuleerd om respectvol om te gaan met zichzelf, hun omgeving en de school. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan proactiviteit, betrouwbaarheid en samenwerking.

“De school zorgt ervoor dat mijn dochter zich altijd uitgedaagd voelt en zo het beste in haarzelf naar boven haalt. Op de Fontein verveelt ze zich nooit!”
Marlies Sigmond
Dochter in groep 2

Fontein in cijfers

Een veilige omgeving en een plezierige sfeer is voor ons net zo belangrijk als kwaliteit basisonderwijs. Wij zijn daarom blij dat ons onderwijs, professionele aanpak en persoonlijke wijze zo goed wordt beoordeeld door onze leerlingen en de ouders. Zo scoort Fontein op bijna alle belangrijke thema’s boven het landelijk gemiddelde. Onze leerlingen beoordelen de kwaliteit van het onderwijs met een 8,2 en onze leerkrachten met een 8,9.

Wilt u meer cijfers, rapporten of prestaties inzien? Dan kunt u deze pagina raadplegen voor meer informatie.

Basisonderwijs in Den Haag
Meer weten?

Meer weten?

Wilt u meer informatie over Fontein basisonderwijs in Den Haag? Hieronder kunt u onze schoolgids downloaden, of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Download

Vraag een kennismakingsgesprek aan