Basisschool Den Haag

Fontein is een Christelijke basisschool in Den Haag met als hoofddoel een fijne en vertrouwde plek te zijn voor onze leerlingen. We hechten veel waarde aan sociale normen en waarden, aan elkaar respecteren en zelfstandig te leren werken. We zijn ervan overtuigd dat ieder kind zijn eigen unieke sterke kanten heeft en zetten ons elke dag in om deze naar boven te halen.

Over onze school

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen school, een christelijke school in Den Haag met een fijne sfeer en leeromgeving die passen bij u en uw kind. Op Fontein is veel aandacht voor leren lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast besteden we veel tijd aan talentontwikkeling. We zorgen ervoor dat elk kind klaar is voor de toekomst. Zelfbewust en ontdekkend leren staat hierbij centraal. Tevens leren wij de kinderen om, net als de leerkrachten en ouders, volgens de Kanjerregels te handelen. Meer informatie hierover vindt u in onze schoolgids.

Fontein basisschool Den Haag
lesprogamma basisschool Den Haag

Het lesprogamma

Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind zijn eigen talenten heeft. Daarom zetten wij ons dagelijks met veel energie en plezier in om uit ieder kind op onze basisschool in Den Haag het maximale te halen. Voor elk vak werken de leerlingen op hun eigen niveau aan het behalen van de lesdoelen. We passen ons onderwijs aan op de leerbehoefte van ieder kind. Zo geven wij de kinderen die weinig uitleg nodig hebben extra uitdaging door middel van extra werk op een hoger niveau. Wanneer na uitleg van de leraar de klas zelfstandig aan het werk gaat, krijgt een klein groepje kinderen extra aandacht en hulp bij het maken van de opdrachten. In de lessen worden kinderen gestimuleerd om zelfstandig te werken en om te gaan met uitgestelde aandacht. Ook leren ze om zelf hun werk in te delen.  

lesprogamma basisschool Den Haag

Persoonlijk contact

Voor een fijne schooltijd is een prettige sfeer op school net zo belangrijk als de kwaliteit van het onderwijs. Wij snappen daarom goed dat u de sfeer op onze basisschool in Den Haag zelf wilt ervaren! Wij nodigen u van harte uit voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding, zodat u een goed beeld krijgt of Fontein past bij u en uw kind. U mag ons altijd bellen voor het maken van een afspraak, of vul het contactformulier in. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. U kunt tevens onze schoolgids bekijken voor meer informatie over onder andere onze aanpak en de ondersteuning die wij uw kind kunnen bieden.

Persoonlijk contact Basisschool Den Haag
“De school zorgt ervoor dat mijn dochter zich altijd uitgedaagd voelt en zo het beste in haarzelf naar boven haalt. Op De Fontein verveelt ze zich nooit!”
Marlies Sigmond
Dochter in groep 2