Samen bereik je meer

Kennismaken

Alles over onze school

Lees alles over onze school: hoe ondersteunen wij uw kind en hoe behalen we een maximaal leerrendement? Hoe creëren we een fijne sfeer? Welke resultaten hebben we behaald?

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten

Wanneer zijn de schoolvakanties en wat staat er dit jaar op de planning? Wat zijn de mogelijkheden voor tussen- en naschoolse opvang? We beantwoorden al uw vragen!

Contact

Wij horen graag van u!

Wilt u een intakegesprek aanvragen of informatiefolders downloaden? Ook vindt u hier alle contactgegevens van ons team en kunt u uw kind ziekmelden.

Onze school

De basisschool speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van uw kind. Deze acht jaar vormen een belangrijk deel van een kinderleven. Hierin vertrouwt u uw kind toe aan de door u gekozen basisschool, een christelijke school met een fijne sfeer en leeromgeving die passen bij u en uw kind.

Op Fontein is veel aandacht voor leren lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast besteden we veel tijd aan talentontwikkeling. We passen ons onderwijs aan op de leerbehoefte van ieder kind. We zorgen ervoor dat elk kind klaar is voor de toekomst. En die is prachtig! Vraag nu een intakegesprek aan!

“Zowel mijn kind als ik gaan elke dag met plezier naar de Fontein. De informele en gezellige sfeer, spontane leerkrachten en aandacht voor de kinderen maken het een enorm fijne school!”
Dax Kho
Vader van een dochter in groep 8

Zelfbewustzijn

Kanjertraining

Wij willen dat alle kinderen zich op school veilig en vertrouwd voelen. Daarom werken we met de Kanjertraining. Wij leren kinderen respectvol omgaan met zichzelf, elkaar en de school. Daarnaast leren kinderen betrouwbaar te zijn en samen te werken. Zo creëren we met elkaar een fijne plek voor alle kinderen.

Ontdekkend leren

Zelfstandig werken

In alle klassen werken we op dezelfde manier. Na de uitleg gaan de kinderen zelfstandig aan het werk. Ze kunnen dan niet op elk moment bij de leraar terecht. Zo leren kinderen eigen initiatief te nemen, zelf plannen en doorzetten. We leren de kinderen op eigen benen staan.

Duurzaam samen

Opbrengstgericht werken

Wij willen ieder kind het beste uit zichzelf laten halen. Daarom werken leerlingen voor elk vak op hun eigen niveau aan het behalen van de lesdoelen. Zo krijgen sommige leerlingen extra werk, terwijl anderen meer hulp krijgen van de leerkracht. Zo halen wij het maximale uit alle kinderen, het beste voor ieder kind.

Fontein op Facebook

Mila (4) wil op Mars gaan wonen

En de juf mag ook mee, want op een Octantschool leert Mila alles over samenwerken en technologie. Ze groeit op tot een zelfbewust persoon die durft te kiezen, zodat ze niet op Mars maar in Madrid gaat wonen.

Fontein is onderdeel van Octant

Octant telt negen christelijke basisscholen, waaronder een kindcentrum en een school voor speciaal basisonderwijs, verdeeld over tien locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Den Haag. Octantscholen kenmerken zich door een onophoudelijk streven van groei. Groei naar kwaliteitsverbetering, waaraan wij dagelijks veel aandacht besteden. Onderdeel hiervan is onze academie waar wij leerkrachten en medewerkers trainen om nóg beter te worden in hun vak. Bij ons gaan onze medewerkers dus ook nog regelmatig naar school. Deze kwaliteitsverbetering realiseren wij ook door ons onderwijs constant aan te passen aan de moderne samenleving. Hierbij is veel aandacht voor wetenschap en technologie. Onze drie kernwaarden vormen de basis voor dit allemaal: 'zelfbewustzijn', 'ontdekkend leren' en 'duurzaam samen'.